Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
ziemniaków 25 dag
margaryna 25 dag
jajko
kminek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy i myjemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Mielimy. Dodajemy mąkę miękką margarynę. Wyrabiamy ciasto. ciasto dzielimy na małe kawałki i formujemy 15 cm paluszki. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. podsypujemy solą i kminkiem. Pieczemy ok 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak