Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel drobiowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
jajko
mąka pszenna 3 łyżki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel drobiowy

Fileta myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na pół. Lekko rozbijamy. Jajko doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety obtaczamy w mące, a następnie w jajku i bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy sznycle z obu stron na rumiano. Osaczamy na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.12.2013 13:55
pychotka, palce lizać
Barbara777 16.08.2013 21:10
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak