Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa z pianek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pianki murshmallow 2 opakowania
cukier puder 50 dag
woda 2-3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa z pianek

Prosta masa do dekoracji tortów czy tworzenia fantastycznych ozdób!
Pianki razem w wodą podgrzewamy w rondelku na małym ogniu mieszając cały czas i nie dopuszczając aby się zagotowały. Gdy pianki już się rozpuszczą dodajemy cukier puder (stopniowo) i mieszamy. Masa powinna zrobić się plastyczna i ciągliwa.
Aby przykryć tort należy masę rozwałkować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.03.2012 19:04
muszę kiedyś wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak