Sposób przygotowania

Mięso natrzeć solą i pierzem oraz skropić sokiem z cytryny, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia zrobić w mięsie otwory i powkładać w nie śliwki ( mniej niż połowę podanych w przepisie) i posypać mąką. Mięso obsmażyć, przełożyć do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 1, godziny. Pozostałe śliwki zalać wodą i winem i rozgotować. Następnie przetrzeć je przez sito i znów wstawić na ogień, by odparować nadmiar wody. Wystudzoną masę wymieszać z majonezem, w razie potrzeby doprawić. Schab kroić na porcje i gorący lub zimny podawać z sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !