Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z głowizny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 80 g
papryka czerwona 100 g
cebula 80 g
ogórki konserwowe 2 szt
oliwa 2 łyżki
ocet winny 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
salceson 400 (włoski)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z głowizny

Salceson pokroić w plastry,a każdy na 3 części. Obrane pomidory, ogórki i cebulę pokroić na plasterki, oczyszczoną paprykę- w cienkie paski. Włożyć do miski i wymieszać. Ocet wymieszać z 3 łyżkami wody, oliwą i musztardą, przyprawić solą i pieprzem i polać sałatkę. Podawać z chlebem do piwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.03.2012 13:56
Superowa sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak