Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od jaj. Zmiksować żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, olej i sól na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem. Piec w rozgrzanej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: 2-3 minuty) i podawać z ulubionymi dodatkami.

Do ciasta dodajcie cukru i soli wg uznania. Pamiętajcie, żeby cukru nie dodać za dużo, bo ciasto może się przypalić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    na wieczorek, rano i w południe. mogłabym je jeść zawsze :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Dawno nie próbowałam. Pewnie kiedyś nad Bałtykiem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !