Sposób przygotowania

Masło, twaróg i sól wymieszać na jednolitą masę. Dodać do przesianej mąki i dokładnie wyrobić. Wstawić do lodówki na noc. Wyjąć 30 minut przed pieczeniem.Rozwałkować na grubość 5mm i wyciąć 7 cm krążki. Połowę krążków posmarować białkiem, a w drugiej wyciąć środki o mniejszej średnicy. Powstałe obrączki położyć na krążki, ułożyć na blachę, posmarować wierzch żółtkiem i piec20 min. w temp. 180 st. Jednocześnie upiec posmarowane żółtkiem małe krążki. Wyłączyć piekarnik lecz nie wyciągamy ciastek; muszą obeschnąć. wyjąć, ostudzić, trzonkiem drewnianej łyżki delikatnie wydrążyć zagłębienie w środku pasztecika.
Śmietanę, żółtka,starty ser, sól i paprykę wymieszać w rondelku i stale mieszając gotować parę minut na małym ogniu. Ostudzić, połączyć z utartym na pianę masłem ubić aż powstanie gęsta masa, którą wkladamy do pasztecików.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre, dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !