Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 1 szklanka
masło 3-4 łyżki
białe wino 0,5 szklanki
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Do bulionu dodajemy pieprz, sól, sok z cytryny, wino, musztardę i dobrze mieszamy. Cebulkę obieramy ze skórki i kroimy w mniejszą kostkę. Przesmażamy ją na patelni z dodatkiem masła, na koniec dodajemy mąkę. Uprażoną cebulę dodajemy do bulionu i wszystko razem mieszamy. Sos polecam stosować jako dodatek do mięs. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.05.2012 10:55
świetny
kanu83 01.05.2012 09:28
fajny
Dorota37 29.04.2012 14:10
super
berys18 22.04.2012 08:53
fajny pomysl
Tika4444 12.04.2012 09:12
super sos
Tika4444 12.04.2012 09:12
super sos
olkaaa 10.03.2012 08:36
lubię
Dorian 11.02.2012 18:02
bardzo pyszny
Ada-Gaba 08.02.2012 06:16
dobry
Wacław 07.02.2012 16:39
przepis na czasie,szkoda ze nie ma foto
Ewelina38 10.01.2012 13:40
rewelacyjny dodatek do mięska
zdzislawa2 07.01.2012 12:14
super sosik
kate.500 06.01.2012 14:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak