Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

twaróg po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 400 g
masło 80 g
cebula 50 g
ząbek czosnku 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: twaróg po węgiersku

Twaróg rozmieszać z utartym na pianę masłem, roztartym z solą czosnkiem, utartą cebulą, śmietaną i papryką. Masę przełożyć do lnianego woreczka, włożyć między 2 deseczki i obciążyć. Trzymać4 dni, kilkukrotnie obracając. Kroić w plastry i podawać na świeże pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 01.03.2012 10:01
dzięki za komentarze
gusia1000 29.02.2012 20:25
Fajny ten ser wyjdzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak