Sposób przygotowania

galaretki truskawkowe rozpuścić w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wiśniową/pomarańczową przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. brytfannę lub duże naczynie żaroodporne wyłoży biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypać kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzić w 200ml mleka i zmiksować z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlać delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzić tak samo w 200ml mleka i zmiksować z galaretkami agrestowymi wlać delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawić do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylać ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wiśniowa deser jest gotowy
Smacznego!!!
Oczywiście galaretki można wg własnego uznania wybrać chodzi o to żeby były kolorowe

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pyszności ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !