Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica na szparagach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 450 g
szparagi 400 g
olej 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica na szparagach

Polędwiczki pokroić w plastry, oprószyć mąką, posolić, smażyć ok, 5 minut w każdej strony na mocno rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dolać wino. Szparagi umyć, oskrobać, odciąć zdrewniałe końce i ugotować we wrzącej, osolonej i posłodzonej wodzie. Odsączyć. Szparagi wyłożyć na talerz. Na wierzch nałożyć usmażone polędwiczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak