Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 porcja
cukier 20 dag
jajko 1 szt
białko kilka szt.
orzechy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: strucla orzechowa

ciasto drozdzowe znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/194091/ciasto-drozdzowe-wg-krysi-giga-porcja.html - gdy chcemy zmniejszyc ilosc porcji ciasta ilosc skladnikow odpowiednio zmniejszamy


orzechy nalezy zmielic,

jajko ubic z cukrem pudrem,

dodac orzechy, wymieszac na jednolita mase

ciasto drozdzowe podzielic na 4- 5 czesci, kazda czesc rozwalkowac na prostokat

ciasto smarujemy bialkiem i rozkladamy rowno porcje masy orzechowej i zwijamy luzno

odstawiamy strucle w cieple miejsce by wyrosly

pieczemy w 200 st. ok pol godziny

mozna je polukrowac lub posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.01.2012 14:57
pycha
caralajna 05.01.2012 21:07
wygląda apetynie
Kas2 05.01.2012 20:03
wspaniała! bardzo lubię wszelkie orzechowe masy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak