Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 2-3 szt.
sól do smaku
cebula biała 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
szynka wędzona kilka plasterków
olej roślinny do smażenia
woda ile trzeba
karkówka 500 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

Karkówkę myjemy, kroimy na plastry, każdy rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą oraz pieprzem ziołowym. Ogórek, cebulę, paprykę i szynkę kroimy na niewielkie paski lub kostki i kładziemy na rozbite mięso, zwijamy starannie, spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny, kładziemy przygotowane ruloniki, podsmażamy, po czym wlewamy wodę i dusimy na małym ogniu aż mięsko bedzie juz miekkie. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 14.02.2012 16:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak