Sposób przygotowania

Schab myjemy, po czym nacieramy oliwą, solą, pieprzem, ziołami. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Po ty m czasie robimy długim i ostrym nożem kieszeń -nacinamy środek by móc tam włożyć obtoczone w mące morele. Nacięcia zamykamy wykałaczkami. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1,5 godz, w razie potrzeby podlewamy wodą. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    DanutaS

    taki schab to rarytas
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    eleganckie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    pięknie podane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !