Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

ciasto drozdzowe znajdziecie tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/194091/ciasto-drozdzowe-wg-krysi-giga-porcja.html


mak zaparzyc wrzatkiem dzien wczesniej przed pieczeniem, odsaczyc na sicie, zemlec 3 razy


przygotowac syrop z cukru i wody, do wrzacego syropu dodac wanilie pokrajana na male kawalki, wspypac mak i zdjac z ognia

calosc doklanie wymieszac z bakaliami ( ja daje orzechy, skorke z pomaranczy, rodzynki i migdaly )

ciasto drozdzowe podzielic na 4- 5 czesci, kazda czesc rozwalkowac na prostokat

ciasto smarujemy bialkiem i rozkladamy rowno porcje maku i zwijamy luzno

odstawiamy strucle w cieple miejsce by wyrosly

pieczemy w 200 st. ok pol godziny

mozna je polukrowac lub posypac cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    masz dobrą rękę do strucli
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietna strucla
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i jak du?o maku, uwielbiam tak? strucle

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !