Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, dodać utartą margarynę z 5 łyżkami cukru, cały czas ucierając dodać żółtka i śmietanę. Ciasto podzielić na 3 części, dwie wyłożyć na blache (dużą) wysmarowaną tłuszczem i obsypaną mąką. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, wyłozyc na ciasto, posypać cynamonem. białka jaj ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać 1 szkl. cukru, cukier wanilinowy i budynie. Masę wyłozyć na jabłka. Pozostałą cześć ciasta pokruszyć na wierzch. Piec w 200 st. około 1 godziny. Najsmaczniejsze jest ciepłe! Na zdrowie!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie szarlotke ,jest pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    smaczna ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !