Sposób przygotowania

Dorsza opłukać, osuszyć, pokroić w paski 3x1,5cm i obtoczyć w mące. Ułożyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem i smażyć ok.3 min.(nie smażyć zbyt wiele ryby na raz). Wyjąć, osuszyć i trzymać w cieple. W misce wymieszać sos sojowy, wódkę, cukier, ocet i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Na 2 patelni rozgrzać smalec, dodać posiekane imbir i cebulę, smażyć 45 sek, wlać mieszaninę sosu sojowego i mieszając czekać aż zgęstnieje. Dodać rybę i delikatnie pomieszać. Po 20 sek. wyłożyć na gorący półmisek i podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    dzięki za komentarze.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !