Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żubrówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

trawa żubrowa 1 pęczek
spirytus 1 litr
cukier brązowy 4 łyzki
woda zimna 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: żubrówka

Trawę pociąć na kawałki i włożyć do słoja. Wlać wodę, wsypać cukier i na końcu wlać spirytus. Wymieszać i odstawić na tydzień. Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.10.2013 09:22
pyszna z sokiem jabłkowym
mamusia1 14.07.2013 19:52
dobra z sokiem jabłkowym
mamusia1 01.07.2013 15:45
zajefantastyczna
Beata73 31.08.2012 15:26
wspaniała wódeczka
Beata73 31.08.2012 15:26
wspaniała wódeczka
MAR3STA 20.05.2012 21:12
świetna
rjustysia 29.04.2012 11:42
nigdy nie piłam jeszcze takiej domowej żubrówki
bgs1984 17.04.2012 15:48
extra
magmonika1995 12.04.2012 17:14
super
aga130982 25.03.2012 09:23
fajne
parysek10 16.03.2012 18:58
Super pomysł, tylko skąd wziąć trawę żubrową?
Beata73 24.02.2012 14:23
pyszna
Beata73 24.02.2012 14:23
pyszna
Wojt@s
Wojt@s 14.02.2012 12:20
extra
usmiech 14.01.2012 20:17
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak