Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZEBRA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
jajko 7
olej 250 ml
proszek do pieczenia łyżka
cukier 1.5 szkl.
kakao 2 łyżki
125 ml wody gazowanej

Przepis i sposób przygotowania na: ZEBRA

Jaja z cukrem zmiksowac na puszysta masę .Dodac mąkę ,proszek do pieczenia, wodę gazowaną i olej .Miksowac aż do momentu pojawienia się pęcherzy powietrza.Na wysmarowaną formę z kominkiem wylac częśc ciasta .Do reszty dodac dwie łyżki kakao i wymieszac .Wylac na białą częśc ciasta.Wsatwic do nagrzanego piekarnika do 175*C i piec 45 minut.Po wyjęciu z piekarnika posypac cukrem pudrem lub polac polewą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 02.12.2012 17:05
smaczna
Grażyna13 24.11.2012 13:27
bardzo lubię :)
caralajna 01.11.2012 07:53
fajne ciacho
caroline1983 14.05.2012 16:59
u mnie to klasyczna babka wielkanocna
leonkot 03.01.2012 19:06
muszę spróbować!!
barbara11561 02.11.2011 06:48
pyszna
smakoszek 28.06.2011 11:27
Super:)
ben-ka 30.03.2011 10:26
Jak ja dawno nie piekłam tego ciasta......
Katarzyna156 05.10.2010 19:31
Moje też ją uwielbiają :)
IZABELA29 03.07.2010 11:20
babeczka dobra dla dziecka ,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak