Sposób przygotowania

Mąkę przesiej z proszkiem, wysyp na stolnicę, dodaj żółtka, jajko, masło, śmietanę i sól. Ciasto wyrabiamy i wkładamy do lodówki. Grzyby moczymy 2 godziny, gotujemy i odcedzamy. W wodzie po grzybach moczymy bułkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy. Grzyby i odciśniętą bułkę mielimy, dodajemy bułkę tartą, cebulę i przyprawy. Mieszamy.
Ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm w prostokąt 30 dł, 10 szerokości. Z nadzienia formujemy wałek o długości 30 cm. i nakładamy na ciasto w odległości 2 cm od brzegu. Zwijamy ciasto z nadzieniem, spłaszczamy nożem i kroimy na kwadraty. Smarujemy roztrzepanym jajem i układamy na blaszce. Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 200 stopni C. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajne :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>ale ładne :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    super przepis. jak wyżej - bardzo ładne Ci wyszły
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Musz? koniecznie wypróbowa? takie na proszku do pieczenia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    musz? by? przepyszne:-)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Są przepyszne:) Naprawdę polecam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    z grzybami są przepyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznie wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    rewelacyjne, wyglądają bardzo apetycznie. Na pewno świetnie smakują z barszczem czerwonym...:) yyymmm...poezja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !