Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta duszona na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1,5 kg
sos sojowy 3 łyżki
wódka 1 łyżka
rosół drobiowy 4 łyżki
olej 4 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 3 łyżki
pieczarki posiekane 1 szkl.
papryczka chili 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta duszona na czerwono

Kapustę opłukać, usunąć twarde liście i część korzenia, pokroić na 3 cm. kawałki. Wymieszać rosół, chilli, wódkę, sos sojowy i cukier. Na patelni rozgrzać olej, dodać kapustę, szczypior i grzyby, smażyć na dużym ogniu 5 minut cały czas mieszając. Zmniejszyć płomień i dolac sos sojowy z dodatkami i po ok. 1 min. zmniejszyć gaz i dusić przez 10 minut. Mąk,ę wymieszać z wodą i wlać do kapusty mieszając. Podawać w gorących naczyniach z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2012 12:08
Na pewno dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak