Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka na kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórek kiszony 2 sztuki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
majonez 2-3 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka na kanapki

Tuńczyka odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki i jajka. Wsypujemy groszek. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Mnie wystarcza około 2 łyżki, ale można dodać więcej, by uzyskać rzadszą konsystencję. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koniecznie słodką papryką. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak