Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki jajeczne zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 2 szt
naleśniki 8 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
pietruszka zielona 3 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
śmietana 1/2 szkl.
masło 5 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki jajeczne zapiekane

Jajka zmiksować, dodać posiekaną zieleninę, łyżkę śmietany, posolić i popieprzyć. Wymieszać.
Rozmrożony w temp. pokojowej szpinak wrzucić do garnka bez wody i postawić na ogniu na 3 minuty. Odstawić do przestygnięcia. W nasmarowanym,, żaroodpornym naczyniu rozkładamy szpinak, solimy, pieprzymy i posypujemy wiórkami masła. Na to kładziemy zwinięte w ruloniki, nafaszerowane naleśniki i polewamy śmietaną wymieszaną z tartym serem. Na samą górę znowu sypiemy wiórki masła i pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 st. aż powstanie chrupiąca skorka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 24.04.2012 16:29
fajne naleśniki w nieco innym wydaniu,warto spróbować
gusia1000 21.02.2012 14:37
Lubię.
Justyna37 11.02.2012 16:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak