Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki Ilonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortellini 20 dkg
ząbek czosnku 1 szt
śmietana 2/3 szkl
mleko 3 łyżki
kostka ziołowa 1 szt
szynka wędzona 15 dkg
szczypiorek usiekany do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki Ilonki

Do wrzątku z kostką bulionową wrzucić tortellini i gotować wedle instrukcji producenta. W garnku na małym ogniu umieszczamy mleko, śmietanę, czosnek oraz kostkę ziołową (może być maggi) i tortellini. Solimy i pieprzymy do smaku. Szczypiorek i szynkę pokrojoną w cienkie paseczki doda jemy do sosu z pierożkami. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 20.03.2012 16:11
wspaniałe
justynab1903 14.03.2012 10:29
fajny przepis :)
gusia1000 21.02.2012 14:36
Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak