Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spetzle zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spetzle 2 szkl.
jaja 2 szt
śmietana 150 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: spetzle zapiekane

Ser, gałkę, sól, pieprz, jajka i śmietanę mieszamy dokładnie. Spetzle mieszamy z sosem i wkładamy do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia, z wierzchu sypiemy masło w wiórkach. Pieczemy 25 minut w temp. 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 14.07.2012 23:20
wyśmienite (:
motyl 30.06.2012 20:54
super
motyl 30.06.2012 20:54
super
mariel78 28.04.2012 19:58
Pysznie
gusia1000 21.02.2012 14:35
fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak