Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spetzle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dkg
jaja 4 szt
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: spetzle

Mieszamy jajka z solą i 4 łyżkami zimnej wody i mieszamy dokładnie z mąką. Ciasto formujemy rękoma na nierówne wałeczki i rzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Gotujemy 4 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 13.07.2012 23:44
chyba takie zrobię spetzle
Katarzyna59 13.07.2012 22:17
super
Marzena34 28.04.2012 14:25
super
gusia1000 21.02.2012 14:34
Fajnie bo prosto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak