Sposób przygotowania

Kostkę margaryny kroimy na kawałki z 30 dag mąki i 10 dag cukru oraz 2 żółtkami. Dodajemy szczyptę soli i kieliszek lodowatej wody. Szybko zagniatamy ciasto i wkładamy na ok 30 minut do lodówki.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do niej rozwałkowane ciasto. Pieczemy przez ok25 minut w temperaturze 190 stopni.
!/2 kostki margaryny rozpuszczamy w garnku. Wsypujemy 10 dag cukru, cukier waniliowy,5 dag maki, 3 zółtka. Wlewamy mleko. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy.Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzony krem wykładamy na ciasto. Układamy na nim owoce.
Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Tęzejącą wylewamy na owoce. Wstawiamy do lodówki aby galaretka zastygła.

Smacznego:-)))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    łatwe a pyszne ;)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajne , podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !