Sposób przygotowania

Biszkopt:
-6 jaj ubić z cukrem,dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao.Zmiksować na gładka masę.Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blaszki i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok 25 min w temp.170 stopni C.Ostudzić i podzielić na 2 części.

Masa mleczna:
-Zagotować po 0,5 szkl mleka i cukru z cukrem waniliowym.Ostudzić.25 dag margaryny rozetrzeć z mlekiem w proszku.Następnie połączyć ostudzone mleko z mlekiem w proszku.
Przełożyć biszkopt masa.

Polewa:
roztopić czekoladę mleczną i polać nią wierzch ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !