Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
pory 1/2 kg
ziemniaki 6
kiełbasa zwyczajna 10 dag
masło 2 łyzka
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Pory oczyszczamy, odcinamy liście, kroimy w drobną kostkę. Podsmazamy na maśle. Miękie wrzucamy do bulionu.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę wrzucamy do bulionu.Wszystko razem gotujemy.Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę.Doprawiamy do smaku przyprawami. Dodajemy śmietanę.
Mąkę roztrzepujemy z niewielką ilością wody. Wlewamy do gotującej się zupy.


Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.07.2013 14:05
ma ciekawy smak
ronald88 05.01.2012 14:58
mama taka robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak