Sposób przygotowania

Ryż w torebkach ugotować w osolonym wrzątku. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pokrojony w kostkę boczek, razem podsmażyć. Śliwki opłukać, przekroić na pół. W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami połowę ryżu, boczek z cebulą wymieszany ze śliwkami, drugą połowę ryżu. Każdą warstwę oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Całość polać sokiem warzywnym, posypać startym żółtym serem. Zapiekać 30 min w piekarniku nagrzanym do temp 200 stopni. Posypać pokrojoną bazylią.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    fajna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy nie kosztowałem nawet takiej zapiekanki:(
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    super
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super połączenie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Mnie też się podoba to połączenie, super :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    Może być ciekawe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ale to dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !