Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa masa do biszkoptu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
mąka 1 łyżka
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 0,5 szkl
galaretki kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa masa do biszkoptu

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem (masa powinna być bardzo jasna) i dodać ostudzony budyń. Wymieszać wszystko, aby masa była gładka - można to zrobić mikserem.
Przygotować wcześniej galaretki 2 lub 3 i gdy stężeją pokroić w kostkę. Do masy dodać kostki galaretki i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Zamiast galaretek można użyć np. prażony kokos, lub drobno pokrojone migdały - ale trzeba pamiętać żeby biszkopty były ciemne - nie będzie wtedy placek wyglądał nudnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.11.2012 21:48
rewelacyjna
kate.500 09.05.2012 08:08
super
caralajna 08.03.2012 18:30
fajna
olemona
olemona 07.01.2012 14:59
ale ciekawy przepis!!! super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak