Sposób przygotowania

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z dodatkiem mąki. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem (masa powinna być bardzo jasna) i dodać ostudzony budyń. Wymieszać wszystko, aby masa była gładka - można to zrobić mikserem.
Przygotować wcześniej galaretki 2 lub 3 i gdy stężeją pokroić w kostkę. Do masy dodać kostki galaretki i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masą przełożyć biszkopt. Schłodzić w lodówce.
Zamiast galaretek można użyć np. prażony kokos, lub drobno pokrojone migdały - ale trzeba pamiętać żeby biszkopty były ciemne - nie będzie wtedy placek wyglądał nudnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale ciekawy przepis!!! super!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !