Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cesarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
jaja 2 szt
margaryna 1 kostka
mleko 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl
kakao 2 łyżki
dżem 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cesarska

W rondelku rozpuścić margarynę, dodać mleko, kakao, dżem i cukier i podgrzewać całość pilnując by się nie przypaliło. Zagotować. Ostudzić. Do ostudzonego dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jajka. Wymieszać dokładnie, przelać do formy i upiec w temperaturze 170stopni przez ok 45 minut. Wystudzić, pokroić.
Podawać na talerzyku deserowym z łyżeczką konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.01.2012 08:15
slodkie pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak