Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron grube wstążki 50 dkg
cytryna 1 szt
śmietana 2 szkl.
sok z cytryny 1 szt
oscypek 1 szt.
parmezan starty do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: makaron cytrynowy

Skórkę z cytryny ścieramy na tarce. Przecinamy i wyjmujemy miąższ odrzucając pestki. Mieszamy to z wódką i śmietaną, solimy i pieprzymy. Świeżo ugotowany makaron oblewamy powstałym sosem i posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 12.07.2012 23:34
fajny pomysł
gusia1000 20.02.2012 17:52
Trzeba go zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak