Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić margarynę, dodać 4 łyżki kakao, 1,5 szklanki cukru i 6 łyżeczek zimnej wody - zagotować i pilnując aby się nie przypaliło mieszać i gotować przez ok. 5 minut. Odlać połowę na polewę. Ostudzić.
Do ostudzonego dodać 4 żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy i kieliszek wódki lub spirytusu. Wymieszać.
Z 4 białek ubić sztywną pianę i wymieszać całość.
Można dodać jakieś bakalie. Przelać na formę keksową.
Upiec placek w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    mniam. uwielbiam murzynka
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też lubię murzynka
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !