Sposób przygotowania

Mleko , i jajka oraz wodę i olej miksujemy. Dodajemy mąkę i szczyptę soli. Miksujemy na jednolitą masę. Smażymy cieniutkie naleśniki. Pieczarki myjemy, ścieramy na tartce. Cebule obieramy i drobniutko kroimy w kostkę. na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę. Dodajemy pieczarki i dusimy. Gdy zmiękną dodajemy starty na tartce ser żółty , doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy w zamknięte rulony. A następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Mój mąż je lubi a ja nigdy nie robiłam....chyba wypróbuje :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Karol, spróbuj robić zdjęcia bez lampy to nie będzie takich odblasków :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    robie bo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    uwielbiam krokiety i często robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Melania

    Ale mnie nasza ochota na krokiety ;P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rozpływający się ser :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka131919

    rewelacyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !