Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1
śmietana 30% 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
galaretki brzoskwiniowe 2
Biszkopt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami

Potrzebny nam jest cienki biszkopt, najlepiej taki z 4 jaj. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i kroimy w kostkę. Śmietanę ubijamy na sztywno, a w 0,5 szklance syropu spod brzoskwin rozpuszczamy żeltyne. Letnią żelatyne wlewamy do ubitej śmietany, miksujemy, nastepnie wrzucamy pokrojone brzoskiwnie - mieszamy łyżka i wykładamy na biszkopt. Na koniec rozpuszczamy galaretki w 1,5 szklance gorącej wody, a gdy zaczną teżeć to wylewamy je na steżałą śmietane. Odstawiamy na 1h do lodówki i mozna kroic

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.01.2013 08:24
fajny pomysł na poczęstunek dla niespodziewanych gości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak