Sposób przygotowania

Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące. Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę.
Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty,

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    I już z rana głodna się zrobiłam :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne te roladki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe roladki
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !