Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe rolady

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
pieczarki 400 g
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
mąka do obtoczenia
jajko 2 szt
sól 1 szczypta
mleko 1/2 szk
mąka 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe rolady

Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące. Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę.
Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 18.01.2012 10:47
dzięki
cukiereczek 17.01.2012 08:05
wspaniałe roladki
eli_555 03.11.2010 20:24
pyszne te roladki
wedith1 15.07.2010 08:23
I już z rana głodna się zrobiłam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak