Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
cukier 300 g
margaryna 200 g
jaja 4 szt
cukier wanilinowy 1 op
kakao 2 łyż.
proszek do pieczenia 1 łyżecz.
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Placek orzechowy

Margarynę utrzeć z cukrem ,-dodawać kolejno żółtka, obie mąki i proszek , orzechy i kakao.
Ubić pianę z białek i delikatnie zmieszać z masą.
Ciasto przełożyćdo wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
piec ok 60 min. w tem.180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak