Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2.1/2 szkl.
cukier 1.1/2 szkl.
wiśnie 500 g
śmietana 30% 250 ml
woda 250 ml.
olej 250 ml
jaja 5 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
cukier puder
t łuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z wiśniami

Jaja ubić z cukrem.
Do ubitych jaj wlać gorącą wode i ojej -wymieszać.
Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto wlać na natłuszczoną i posypaną bułką blaszkę.
Ciasto posypać bułką tartą i na wierzchu wyłożyć 300 g. wiśni bez pestek.
piec ok. 20 min.w tem.170 st.
Śmietanę schłodzić i ubić z cukem wanil., i wymieszać z pozostałymi drobno pokrojonymi wiśniami.
Ciasto po upieczeniu przekroić i posmarować jeden płat masą śmietanową i przykryć drugim. posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak