Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z żółtkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 3 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z żółtkiem

pół szklanki mleka zagotuj z cukrem waniliowym a drugą połowę mleka wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz surowymi żóltkami. masę wlej do gotującego się mleka i gotuj mieszając. budyń możesz podawać np z sokiem malinowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak