Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 1 płaską łyżeczką cukru, zostawić do całkowitego rozpuszczenia. Mąkę, margarynę, jajka, drożdże, śmietanę i szczyptę soli zagnieść razem podsypując mąką. Podzielić na 3 części i każdy włożyć w folię, zostawiając uchyloną i włożyć do lodówki na ok. 3 godziny. Pieczarki pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię, poczekać,aż woda odparuje, dodać trochę oleju i przysmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i udusić na patelni. Grzyby suszone ugotować i następnie pokroić w kosteczkę. pieczarki, cebulę i grzyby wymieszać razem i doprawić solą i pieprzem. Ciasto wałkować na cienkie placki i wycinać niewielkie kwadraty, na każdy z nich włożyć farsz, zawinąć w rulon i ścisnąć końcówki (można tak jak pierogi), przed włożeniem do piekarnika każdy posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w 200 stopniach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !