Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony 20 dkg
sól do smaku
słonina 10 dkg
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki duszone

Boczek i słoninę pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku o grubym dnie. Dołożyć pokrojone w kostkę, obrane ziemniaki, posolić, popieprzyć i dusić pod przykryciem na słabym ogniu do miękkości, co jakiś czas mieszając. Gdy będą już miękkie, zdjąć pokrywkę i ziemniaki się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 10.07.2012 21:12
takie smacznutkie z boczusiem
Angelika10 21.06.2012 07:56
super
gusia1000 17.02.2012 13:01
Szybko, prosto, tanio i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak