Sposób przygotowania

Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Gotujemy na małym ogniu wywar.
Kaszę kilkakrotnie płuczemy, dodajemy do wywaru.
Gotujemy około 10 minut i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i zielone.
Po około 10 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku, gotową zupę wlewamy do miseczek i posypujemy zieloną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jak ja lubię krupnik, Twój wygląda świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    To jest moja ulubiona zupka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wygląda apetycznie, tylko trochę za dużo zieleninki jak dla mnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    O, i to jest pomysł ma mój dzisiejszy obiadek DZIĘKI :))))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    moja ulubiona zupka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo smaczna, tradycyjna zupa. I na dodatek zdrowa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !