Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 600 g
ziemniaki 600 g
kasza jęczmienna 200 g
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy mały 1 szt
sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Kości myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Gotujemy na małym ogniu wywar.
Kaszę kilkakrotnie płuczemy, dodajemy do wywaru.
Gotujemy około 10 minut i dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i zielone.
Po około 10 minutach dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku, gotową zupę wlewamy do miseczek i posypujemy zieloną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 28.04.2012 22:16
Bardzo smaczna, tradycyjna zupa. I na dodatek zdrowa!
ronald88 28.09.2011 13:58
pychotka
Anna146 17.07.2011 20:25
smakowicie wygląda
msmariusz 18.04.2011 23:20
moja ulubiona zupka
gosia561 30.03.2011 11:46
pycha
Ewelina38 28.03.2011 10:25
O, i to jest pomysł ma mój dzisiejszy obiadek DZIĘKI :))))
jasiek 14.03.2011 23:42
wygląda apetycznie, tylko trochę za dużo zieleninki jak dla mnie:)
Sarenka 09.12.2010 22:27
To jest moja ulubiona zupka!
wedith1 02.11.2010 08:54
Jak ja lubię krupnik, Twój wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak