Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny schab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
rozmaryn 1 łyżka
przyprawa „ KUCHAREK na wiosnę\" 2 łyżeczki
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny schab

Mięso umyć i osuszyć. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i wymieszać z przyprawami Prymat. Powstałą pastą natrzeć mięso i odstawić na 1 godz. do lodówki. Następnie włożyć mięso do brytfanny, dodać masło i podlać 2-3 łyżkami wody. Początkowo piec pod przykryciem w temperaturze 180 st. C, a po 40 min podnieść temperaturę do 210 st. C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze około 10 min do zrumienienia.

Mięso pokroić w plastry i podawać na gorąco z ziemniakami polanymi sosem i surówką, albo na zimno z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.10.2011 06:53
fajny
berys18 26.03.2011 21:08
świewtny pomysł
Tika4444 08.02.2011 10:43
fajny przepis
Barbara55 13.10.2010 16:17
schab a do tego aromatyczny... pycha!
Emilia22 29.09.2010 08:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak