Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela marynowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 3 szt
ocet winny 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 12 szt
makrela 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: makrela marynowana

Rozmrożone filety włożyć do miski i przykryć plastrami cebuli. W garnku gotować przez 5 min. na małym ogniu ocet z cukrem, przyprawami i szklanką wody. Ostudzić i zalać rybę z cebulą. Po 3 dniach w lodówce podawać posypane koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 08.07.2012 15:16
trzeba wypróbować,bo nie marynowałam jeszcze makreli (:
Andysz 27.04.2012 10:44
smaczne!
Betka 27.04.2012 10:37
mniam smacznie się zapowiada!;)
gusia1000 15.02.2012 21:21
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak