Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz indyczy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 500 g
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
sos sojowo grzybowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
woda
mąka do zagęszczenia sosu

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz indyczy

Mięso umyć i jeśli są duże kawałki pokroić na mniejsze.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa.
Podsmażać do zrumienienia cebuli.
Zalać wszystko wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Dodać sos sojowo grzybowy i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy mięso jest miękkie sos zagęścić dwiema lub trzema łyżkami mąki rozrobionymi z mąką.
Sos zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madagaskar 18.01.2011 23:09
pycha
matii6 17.10.2010 19:17
świetny ten gulasz,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak