Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Morele zalewam na moment wrzątkiem, a następnie odsączam na sitku.
Trzy łyżki oleju mieszam z solą, pieprzem, tymiankiem i dokładnie mieszam. Powstałą mieszanką smaruję opłukane i osuszone mięso. Zawijam w folię spożywczą i odstawiam do lodówki na całą noc.


Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Brakująca część podpisu pod ostatnim zdjęciem to: \"...sos zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozmieszanej z małą ilością zimnej wody. Wlać do gotującego się sosu i mieszając doprowadzić do wrzenia.\"
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    apetyczne mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    fajne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale kusi do jedzenia...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie mięsko:)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ślicznie wyglada:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jedzenie takiego mięska to prawdziwa przyjemność.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Twój z morelami,mój ze śliwkami a jak slicznie się prezentują :):):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Masz rację, mięso z suszonymi owocami świetnie się prezentuje, no i oczywiście smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    tak bardzo świetnie smakuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    apetyczne mięsko
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wygląda niesamowicie, czy do takiego schabu daje się jakiś sos?
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bez sosu też smakuje bardzo dobrze, bo mięso nie jest suche, ale z sosem też schab jest świetny. Sos opisałam pod ostatnim zdjęciem.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny ,robię taki ze śliwkami:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    apetycznie przygotowane mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !