Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem do dekorowania tortów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
kawa mocna 1/3 filiżanki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem do dekorowania tortów

Oddzielone żółtka ucieramy z cukrem do białości,dodajemy kakao,kawę,żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach gorącej wody i całość ubijamy aż będzie jednolita masa,na koniec dodajemy sztywno ubitą pianę z białek.Krem wstawiamy do lodówki aby stężał ,a następnie napełniamy nim szprycę i dekorujemy tort.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak