Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

błyskawiczne wino z porzeczek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dkg
sok z porzeczek 1 litr
woda 15 litrów
cukier 1 kg na 8 litrów wina

Przepis i sposób przygotowania na: błyskawiczne wino z porzeczek

Miód rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy płyn do wyklarowania,następnie odlewamy czysty płyn pozostawiając osad na dnie.Do odlanej wody miodowej dodajemy jeden litr soku wyciśniętego z porzeczek i zostawiamy do fermentacji na dobę..Po upływie tego czasu dodajemy na każde osiem litrów wina jeden kilo cukru,mieszamy i zostawiamy do sklarowania.Po sklarowaniu zlewamy wino do butelek i od razu możemy je spożywać.Im starsze tym lepsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 07.04.2012 18:16
pychota
jeta72 01.04.2012 14:49
fajne :-)
kasiami81 05.01.2012 10:40
muszę sprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak